Concern voor Werk helpt ondernemers met Participatiewet

URK • Wo 21 juli 2021 | 9:27 • Woensdag 21 juli 2021 | 9:27

De Lelystadse organisatie Concern voor Werk opent op Urk een servicepunt voor werkgevers: 'Urk Werkt'. Het informatiepunt begeleidt werkgevers wanneer ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een goede werkplek helpen.

Volgens directeur Onno Vermooten van Concern voor Werk is er niks mis met de arbeidsparticipatie op Urk. "In tegendeel: Urk is natuurlijk een enorme saamhorige gemeenschap. En vooral mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die krijgen heel veel kans daar gelukkig." Volgens Vermooten lopen werkgevers vooral tegen de Participatiewet aan, en alle regels die erbij horen. Het informatiepunt gaat werkgevers daarbij helpen.

Daarnaast richt 'Urk werkt' zich onder meer op het begeleiden en samenbrengen van werkzoekenden en werkgevers. Dat gebeurt door bijvoorbeeld passende kandidaten aan te dragen bij werkgevers, en de partijen te begeleiden als iemand daar aangenomen is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel