Plannen voor huisvesting 268 arbeidsmigranten aan Roodbeenweg

DRONTEN • Wo 21 juli 2021 | 21:49 • Woensdag 21 juli 2021 | 21:49

De gemeente Dronten heeft twee aanvragen binnengekregen voor het huisvesten van in totaal 268 arbeidsmigranten aan de Roodbeenweg 17. Het gaat om een erf in het buitengebied ten zuidwesten van Dronten.

De aanvraag is ingediend door Eric Daniëls uit Dronten. Hij wil er circa 50 arbeidsmigranten huisvesten in de bestaande bouw, ongeveer 30 in tijdelijke huisvesting en een kleine 200 in nieuwbouw. Daarbij denkt de initiatiefnemer aan een zelfde soort migrantenpark als aan de Visvijverweg bij Swifterbant.

Daniëls heeft vorige week een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend bij de gemeente Dronten. "Voor zover ik het kan beoordelen staat de gemeente er positief in. Want er moet natuurlijk wat gebeuren in Dronten", zegt hij tegen De Drontenaar. "Er is een heel groot tekort aan huisvesting van arbeidsmigranten en het heeft te lang geduurd voordat de gemeente daarvoor een beleid vaststelde."

Persoonlijk initiatief
Eric en broer Martin Daniëls zijn eigenaren van AMH Flevoland. Dat bedrijf heeft al ervaring met het huisvesten van arbeidsmigranten op verschillende plekken in Dronten. Het nieuwe plan voor de Roodbeenweg is een persoonlijk initiatief van Eric Daniëls en zijn echtgenote.

De huisvesting gaat volgens de initiatiefnemer volledig voldoen aan de nieuwe richtlijnen voor arbeidsmigranten van de gemeente Dronten. Hij heeft vorige maand samen met onder andere de gemeente, vakbond FNV en verschillende werkgevers het manifest ondertekend voor betere woon- en leefomstandigheden van arbeidsmigranten.

Omdat het bestemmingsplan herzien moet worden, kan de huisvesting niet op korte termijn worden gerealiseerd. Of de plannen door kunnen gaan en zo ja wanneer, is daarom niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel