OM: Schietpartij Landstrekenwijk had te maken met drugs

LELYSTAD • Di 27 juli 2021 | 15:35 • Dinsdag 27 juli 2021 | 15:35

De schietpartij in november vorig jaar in een woning aan de Betuwe in Lelystad had met drugs te maken. Dat zei het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag tijdens een zitting van de rechtbank. De 27-jarige verdachte zou in zijn eigen huis een man van dichtbij in zijn buik hebben geschoten.

Het slachtoffer zou naar de woning in de Landstrekenwijk zijn gekomen om geld op te halen. Eenmaal binnen werd op hem geschoten. Toen de politie arriveerde, waren er drie mensen in de woning. De verdachte was gevlucht. Toen agenten de woning doorzochten, vonden zij 11.000 euro, 29 gram MDMA en 180 gram cocaïne.

Volgens verdachte was het noodweer
De verdachte werd pas in april aangehouden. Hij had een vuurwapen onder zijn matras. Hij ontkent wat het OM zegt. Hij zegt dat hij in zijn woning werd overvallen en dat hij zichzelf moest verdedigen. De neergeschoten man zou naar binnen zijn gekomen doordat zijn moeder de sleutel in het slot had laten zitten. De advocaat van de 27-jarige vroeg om vrijlating omdat er sprake zou zijn geweest van noodweer. De rechtbank wees dat verzoek af.

Het is niet de eerste keer dat de verdachte met justitie in aanraking komt. In 2018 werd hij veroordeeld tot een celstraf voor een poging tot doodslag.

De strafzaak wordt pas inhoudelijk behandeld op 27 oktober, onder meer omdat er nog getuigen gehoord moeten worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel