28 konikpaarden uit vangweide verhuizen naar Denemarken

FLEVOLAND • Do 29 juli 2021 | 13:26 • Donderdag 29 juli 2021 | 13:26

Een groep van 28 konikpaarden verhuist van de Oostvaardersplassen naar een nieuw leefgebied in Denemarken. De paarden horen bij de groep van 200 die in mei zelf de vangweide inliep.

De provincie besloot toen dat ze naar de slacht zouden gaan omdat er nog steeds te veel konikpaarden in de Oostvaardersplassen rondlopen. Natuurorganisatie Stamina probeerde dat te voorkomen met een rechtszaak maar slaagde daar niet in.

"Er zijn vandaag een aantal harems- en hengstengroepen naar Denemarken verhuisd", laat Staatsbosbeheer weten. "We proberen, indien mogelijk, paarden te verhuizen naar andere geschikte gebieden, zoals eerder een grote groep naar Wit-Rusland vertrok. Het is nu gelukt om voor 28 paarden een nieuw leefgebied te vinden."

Het gaat om twee Natura 2000-gebieden langs de rivier de Vejle. Volgens Staatsbosbeheer kunnen de dieren daar hun bestaan in vrijheid voortzetten en met natuurlijke begrazing het gebied open houden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel