'Beperkte elektriciteit bij MFA was ver voor opening bekend'

RUTTEN • Vr 30 juli 2021 | 12:59 • Vrijdag 30 juli 2021 | 12:59

Dat de multifunctionele accommodatie in Rutten een aantal jaar beperkt elektriciteit kan krijgen, is sinds mei 2020 al bekend bij de gemeente Noordoostpolder. Dat meldt een woordvoerder van netbeheerder Liander na vragen van Omroep Flevoland.

Tijdens de aanvraag voor de aansluiting van de MFA op het elektriciteitsnetwerk zegt Liander aan de gemeente te hebben laten weten dat de capaciteit de eerstvolgende drie jaar beperkt zou zijn. Ongeveer een half jaar na de aanvraag voor elektra werd MFA Het Klavier in Rutten geopend. Sinds de opening in november staat er een dieselaggregaat te draaien.

De kosten voor het aggregaat zijn zo'n 12.500,- euro per maand. De verwachting is dat deze situatie tot de zomer van 2023 voortduurt. De totale kosten komen dan uit richting de 300.000 euro. De gemeente Noordoostpolder draait voorlopig op voor de kosten, en volgens een gemeentewoordvoerder neemt Liander ook een deel van de kosten voor haar rekening.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel