Nederlands Studenten Orkest in quarantaine voor optreden in Topsporthal

ALMERE • Vr 30 juli 2021 | 16:54 • Vrijdag 30 juli 2021 | 16:54

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) zit nu in quarantaine in Zeist als voorbereiding op een aantal optredens in de Topsporthal in Almere. Van 6 augustus tot en met 15 augustus geeft het NSO daar acht concerten, waarbij Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner wordt uitgevoerd.

"Dit is mijn buitenlucht", vertelt violiste Mirjanne Horlings terwijl ze even tussen de repetities door buiten staat. "Het is nog net geaccepteerd om even een wandelingetje in het park te maken als je goed andere mensen vermijdt, maar daar blijft het dan ook wel een beetje bij."

Het is voor de meeste orkestleden een bijzondere ervaring om bijna drie weken in een bubbel te moeten leven zonder contact met familie en vrienden. "Het hele orkest is vijf dagen voor de tournee in quarantaine gegaan", vertelt chef van het orkest Gijs Roosen. "Eenmaal hier gaan we drie weken lang iedere dag testen. We houden afstand van al het personeel van het hotel en we hebben geen contact met de buitenwereld."

De missie van het orkest is om in een tijd van culturele droogte voor zowel publiek als deelnemers een spectaculair symfonisch evenement neer te zetten. Het eerste concert is op vrijdag 6 augustus om kwart over acht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel