Oud-City-speler Hoefdraad zwaargewond na schietpartij

ALMERE • Zo 1 augustus 2021 | 20:00 • Zondag 1 augustus 2021 | 20:00

Oud-speler Jérge Hoefdraad van Almere City FC is zondagochtend zwaargewond geraakt bij een schietpartij in Amsterdam. Dat staat op de website van de amateurclub waar hij nu speelt, ASG De Volewijckers.

Het incident gebeurde zondag rond 06.00 uur in een bedrijfspand aan de Stekkenbergweg in Amsterdam-Zuidoost, waar een feest gaande was. De politie zegt dat het slachtoffer waarschijnlijk een ruzie wilde sussen. Meerdere getuigen zouden dat hebben verklaard. Vervolgens is er op hem geschoten. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd en de politie laat weten dat zijn toestand stabiel kritiek is. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Tekst op de website van ASG De Volewijckers
Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Jergé Hoefdraad neergeschoten is en in kritieke toestand naar het ziekenhuis is gebracht. Jergé zou komend jaar ons eerste elftal komen versterken, na een succesvolle profcarrière bij onder meer Telstar, Cambuur en Almere City. Jergé wij zijn in gedachte bij je. We hopen op een spoedig herstel. Aan familie, vrienden en teamgenoten veel sterkte in deze tijd.

Op zoek naar beelden
Een woordvoerder van de politie zegt dat inmiddels veel beeldmateriaal is toegestuurd. "Toch ontvangen we graag meer. We zijn vooral nog op zoek naar beelden die tijdens de eerste uren van het feest gemaakt zijn. Ook een selfie kan van belang zijn."

Tot 2019 bij City FC
Hoefdraad begon zijn voetballoopbaan bij de jeugd van Ajax. Hij speelde drie periodes bij Almere City FC. Allereerst van 2009 tot 2011. Hij keerde na twee seizoenen Telstar in 2014 voor één seizoen terug. Vervolgens stond hij tussen 2017 en 2019 opnieuw onder contract bij de Almeerse club..

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel