Nederlands Studenten Orkest begint reeks voorstellingen in Topsporthal

ALMERE • Do 5 augustus 2021 | 17:37 • Donderdag 5 augustus 2021 | 17:37

De Topsporthal in Almere Poort is de komende week een concertlocatie. Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) gebruikt de hal voor acht optredens. Normaal gesproken treedt het NSO op in concertzalen, verspreid door heel het land. De coronamaatregelen maken dat dit jaar erg lastig.

Met de 1,5 meter afstand die het publiek dan van elkaar moet houden, zou dat betekenen dat maar weinig mensen een optreden kunnen bijwonen. Dus was het zoeken naar een alternatief.

De Topsporthal in Almere blijkt uitkomst te bieden. Van de 3.000 stoelen kunnen er nog steeds 500 gebruikt worden. "Het is gewoon een hele fijne zaal, goede akoestiek", vertelt conservatoriumstudent Myrthe Egberink. "En met de lichtshow erbij merk je ook helemaal niet meer dat het een sporthal is. Het geeft best wel een chique gevoel."

Geen afstand tussen muzikanten
De muzikanten hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Ze vormen samen één bubbel. De studenten hebben de afgelopen weken gelogeerd in een aparte vleugel van hotel en theater Figi in Zeist. Daar werd volop gerepeteerd. Contact met familie en vrienden was er niet bij.

"Het is echt zo fijn om dit weer te kunnen doen", vertelt Myrthe. "Je merkt dat dit de passie van mensen is en er zit zo veel opgespaarde energie in." Dat er onderling geen afstand gehouden hoeft te worden maakt een wereld van verschil. "Nu hoor je elkaar echt goed. Op 1,5 meter heb je zo'n afstand. Bij bepaalde instrumenten is het zo belangrijk dat je dicht bij elkaar zit voor de stemming, het samenspel, en het tegelijkertijd inzetten. Dat is allemaal bijna niet te doen op 1,5 meter afstand."

Acht voorstellingen
Het laatste van de acht concerten vindt volgende week zondag plaats, uitverkocht zijn ze nog niet. Op de website van het NSO zijn de precieze tijden van de voorstellingen te vinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel