Opnieuw meer meldingen van overlast door jongeren

FLEVOLAND • Do 12 augustus 2021 | 6:05 • Donderdag 12 augustus 2021 | 6:05

Inwoners van Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk hebben het afgelopen half jaar meer geklaagd over jongeren die overlast veroorzaken. Dat blijkt uit een analyse van Localfocus, die de politiecijfers vergeleek met dezelfde periode vorig jaar.

Vooral in Lelystad werd het afgelopen halfjaar flink meer jeugdoverlast gemeld. In de eerste zes maanden van dit jaar kreeg de politie 387 meldingen binnen. In dezelfde periode vorig jaar waren dit er 281. Burgemeester Baltus van Lelystad liet eerder al weten dat er jeugdwerkers, boa's en agenten worden ingezet om de overlast tegen te gaan.

Verder klaagden 195 Drontenaren het afgelopen halfjaar over rondhangende, troep- of herriemakende jongeren. In dezelfde periode vorig jaar ging het nog om 143 meldingen bij de politie. In Noordoostpolder en op Urk zijn er respectievelijk zestien en twintig meldingen bij gekomen. Almeerders en Zeewoldenaren klaagden de afgelopen zes maanden juist minder over overlast van jongeren.

Stijging sinds uitbraak virus
Overigens krijgt de politie sinds het uitbreken van het coronavirus flink meer meldingen van jeugdoverlast binnen. De politie meldde destijds dat dit niet direct hoeft te betekenen dat de jeugd daadwerkelijk meer overlast veroorzakt: als mensen vanwege corona meer thuis zijn, zien ze meer en melden ze wellicht ook sneller overlast.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel