Zintuigen als middel om natuur anders te beleven

ALMERE • Do 12 augustus 2021 | 7:28 • Donderdag 12 augustus 2021 | 7:28

Wandeltochten in de natuur, de geur van planten en oefeningen doen die gebaseerd zijn op bewegingen van dieren. Atelier StrandLAB organiseert dit soort activiteiten drie dagen lang bij het Almeerderstrand. Ze zijn bedoeld om deelnemers op een andere manier in contact te laten komen met zichzelf en hun omgeving.

Bij de activiteiten en de workshops staan geur, geluid en bewegen centraal. Cocky Eek van organisatie heeft allerlei deskundigen ingehuurd, zoals een archeoloog, een ecoloog en een specialist in dierlijke bewegingen. Zij geven de workshops. Volgens haar kunnen mensen veel van dieren leren. Bijvoorbeeld hoe zij omgaan met stress en hoe ze die van zich afschudden.

Zo deed bewegingsdeskundige Ellie Wouda diverse oefeningen gebaseerd op bewegingen van apen. De deelnemers mochten haar nadoen. "Iedere diersoort heeft zijn eigen methoden om gezond te blijven en zijn aangeboren lichaamsfuncties voor zelfregulering en zelfgenezing optimaal te laten verlopen. Zie hoe een haan tijdens het kraaien zijn nek strekt en verlengt of hoe een hond het water uit zijn vacht schudt."

Best pittig
De eerste sessies trokken woensdag tientallen geïnteresseerden. De reacties zijn verschillend. Zo vond een deelnemer het best pittig. "Het waren behoorlijke stevige oefeningen, omdat mijn spieren niet gewend om deze dierenoefeningen uit te voeren." Een andere deelnemer vond het wel meevallen. "Ik vind het wel te overzien. Het kan moeilijker."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel