Waterwerkzaamheden Oostvaardersplassen gaan verder

LELYSTAD • Zo 22 augustus 2021 | 9:20 • Zondag 22 augustus 2021 | 9:20

Staatsbosbeheer start maandag met nieuwe werkzaamheden in de Oostvaardersplassen. Graafmachines gaan in het grazige gebied tussen de spoorlijn en de kade rond het moeras aan de slag met het water.

Door de aanpassingen moeten visetende vogels als lepelaars of reigers straks meer voedsel kunnen vinden. In de diepere gedeeltes van de Oostvaardersplassen zit al veel vis, maar die soorten zijn te groot voor bijvoorbeeld de lepelaar. Daarom wordt door het aanleggen van poelen en kanalen geprobeerd de kleinere driedoornige stekelbaars het gebied binnen te lokken.

De huidige werkzaamheden lopen tot februari. Daarna duurt nog een paar jaar voor de waterverbinding helemaal klaar is. Om de natuur niet te veel verstoren, kan er telkens maar een paar maanden gewerkt worden. Ook volgend najaar en in de herfst van 2023 zal nog aan de waterverbindingen gewerkt worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel