Zomer in Flevoland: veel nieuwe campings in de provincie

FLEVOLAND • Vr 27 augustus 2021 | 6:09 • Vrijdag 27 augustus 2021 | 6:09

Het aantal campings in Flevoland zit in de lift. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Er zijn sinds januari vorig jaar zes nieuwe kampeerterreinen bijgekomen. Het gaat vooral om boerderijcampings. Die kwamen erbij in Noordoostpolder, Lelystad en Biddinghuizen. Volgens Visit Flevoland komt de toename van het aantal kampeerterreinen door de coronacrisis.

Floor Lute en haar echtgenoot hebben sinds afgelopen zomer een minicamping met vijftien plekken in Nagele. Het stel was net verhuisd naar hun boerderij, toen voorbijgangers hen wezen op het erf. "Eigenlijk omdat heel veel mensen zeiden: we zoeken nog een camping, we kunnen niet wat vinden en het is er hier zo relaxed." Lute en haar man wilden altijd al wat bij huis doen, waardoor corona niet de reden voor hun boerderijcamping was.

Visit Flevoland: rust en natuur zijn trends
Toch ziet Visit Flevoland wel een trend. "Mensen zijn veel meer op zoek gegaan naar rustige campings en natuurcampings", verklaart Carla Bierma van het toerismebureau. "Ook de millenials hebben die gevonden sinds corona." Zij denkt dat veel Nederlanders voor Flevoland hebben gekozen, omdat het nieuw en onbekend is. De toename van de boerencampings wijt Bierma aan vrijkomende boerenerven en de kleinschaligheid.
Doelgroepcamping krijgt voet aan de grond
Met de toename van het aantal kampeerterreinen in Flevoland ontstaan ook zogenoemde 'doelgroepcampings', zoals festivalcamping De Wereld en reizende camping De Camphanen in Zeewolde. Zo is De Camphanen gericht op campers. "Wij zetten vooral oude classic campers en caravans neer en hopen dat mensen die op een laagdrempelige manier kunnen ontdekken", zegt eigenaar Sander Borgert. Toch kun je ook met een eigen camper, caravan of tent op de Zeewolder camping terecht.
Nog meer nieuwe campings op komst
Toerismebureau Visit Flevoland verwacht de komende jaren een verdere stijging van het aantal kampeerterreinen in Flevoland. Bierma: "Er is nog voldoende ruimte om campings te beginnen, dus er zijn genoeg kansen zou je een camping willen beginnen om dat te doen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel