Rijkswaterstaat vult strooizout alvast aan

FLEVOLAND • Zo 29 augustus 2021 | 8:18 • Zondag 29 augustus 2021 | 8:18

Rijkswaterstaat is begonnen met het aanvullen van het strooizout in de opslaglocaties van Lelystad en Emmeloord. Het zout wordt nu al ingeslagen, om voorbereid te zijn op het winterweer. Daarnaast is het aanschaffen en bezorgen van zout nu voordeliger dan vlak voor de winter.

In beide loodsen ligt normaal gesproken zo'n 80.000 kilo zout. Dit wordt in de winterperiode gebruikt om te strooien op de A6, de A27 en de N50. De eerste schepen met de zout kwamen vorige week aan bij de centrale opslagloods in Utrecht. Vrachtwagens verdelen het zout vervolgens over 56 locaties in heel het land.

Rijkswaterstaat heeft in totaal 135 miljoen kilo aan strooizout uit Duitsland besteld. De afgelopen winterperiode werd eenzelfde hoeveelheid gebruikt. Volgens Rijkswaterstaat is dat een goede graadmeter. De komende weken komen er nog meer schepen met zout naar Nederland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel