Provincie wil half miljoen uittrekken voor opknappen landschapskunst

FLEVOLAND • Zo 29 augustus 2021 | 11:03 • Zondag 29 augustus 2021 | 11:03

Vier landschapskunstwerken in Flevoland moeten een opknapbeurt krijgen. Tot die conclusie komt de provincie na een inventarisatie. Voor de werkzaamheden wordt een half miljoen euro uitgetrokken. Op 13 oktober moet duidelijk worden of Provinciale Staten instemt met het plan.

De kunstwerken die worden aangepakt, zijn Observatorium Robert Morris in Lelystad, de Aardzee in Zeewolde, Sea Level in Zeewolde en De Groene Kathedraal in Almere. De restauraties zijn onderdeel van een groter plan om de collectie landschapskunstwerken beter toegankelijk en 'beleefbaar' te maken.

Flevoland telt in totaal negen landschapskunstwerken. Volgens de provincie is met het oog op het themajaar 'Ode aan het Landschap' in 2021 en de Floriade in 2022 een eenmalige verbeteringsslag voor de landschapskunstwerken wenselijk. Die moet ervoor zorgen dat publiek uitgedaagd wordt om naar de kunstwerken toe te gaan. De vier locaties die worden aangepakt, zijn er het slechtst aan toe.


Bij het Observatorium Robert Morris moet de aanlooproute worden verlegd en graffiti worden verwijderd. Daarnaast moeten de bielzen op de bodem van de driehoekige tunnel vervangen worden. "Hierdoor wordt de ervaring van het kunstwerk enorm verbeterd", zo schrijft de provincie.
Bij de Aardzee in Zeewolde bestaan de werkzaamheden uit het aanpakken van het gras, de stenen, schelpenpaden en de waterpartij.
Bij Sea Level in Zeewolde moet iets gedaan worden om het beton te beschermen tegen graffiti.
Bij De Groene Kathedraal in Almere moeten onder meer 18 bomen vervangen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel