Grote brand verwoest bedrijfsgebouw

DRONTEN • Zo 29 augustus 2021 | 4:20 • Zondag 29 augustus 2021 | 4:20

Een bedrijfsgebouw op de hoek van de Hunze en de Reest in Dronten is in de nacht van zaterdag op zondag volledig uitgebrand. De eerste melding van de brand kwam rond 02:30 uur. Op dat moment ging het nog een zogenoemde middel-brand. Niet veel later sloegen de vlammen uit het dak.

Brandweerlieden van omliggende korpsen hebben meegeholpen met het blussen. Na verloop van tijd moest worden besloten om het vuur gecontroleerd te laten uitbranden. In het pand zaten meubel- en sanitairzaken.

Zondagmorgen is het vuur weer opgelaaid bij sloopwerkzaamheden aan het pand. De rook trok over het centrum van Dronten. De gemeente adviseerde daarom om ramen en deuren gesloten te houden. De teststraat van de GGD aan de Nijverheidsweg is vanwege de rook de hele dag gesloten.

Dronten ruimt zondag de asresten op die op de openbare weg zijn terechtgekomen. Wie asresten bij zijn woning vindt, kan die in plastic verpakken en bij het restafval doen. Wel is het verstandig om daarna de handen te wassen.

Volgens de brandweer is niemand gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel