Duizenden reizigers minder dan verwacht voor veerpont Harderwijk

ZEEWOLDE • Di 31 augustus 2021 | 13:52 • Dinsdag 31 augustus 2021 | 13:52

De proef met een veerpont tussen Zeewolde en Harderwijk heeft niet het aantal reizigers opgeleverd dat werd verwacht. Toch heeft de verbinding bewezen dat zij levensvatbaar is, zegt directeur Gerbrand Schutten van Blue Amigo. Dat bedrijf is de eigenaar van de pont.

"Aan de ene kant hebben we een perfecte pilot gedraaid, maar aan de andere kant hebben we de aantallen die we hadden willen halen niet gehaald", zegt Schutten. "Volgens de eerste tellingen, we zijn de laatste week nog aan het verwerken, komen we uit op iets meer dan 9.000 reizigers. Wij wilden er zo’n 17.000 hebben."

Slechte zomer
De tweemaandelijkse pilot komt daarmee uit op zo’n zestig procent van het gewenste aantal reizigers. "Natuurlijk is dat te weinig ten opzichte van de begroting en de wens. Maar we zien daar ook wel een heel nadrukkelijke verklaring voor. We hebben gewoon een heel slechte zomer gehad qua weer en dat heeft enorme invloed gehad op het aantal reizigers."

Op dagen met mooi weer heeft de vaarroute zijn waarde wel bewezen, vindt Schutten. "Op zulke dagen zaten we 350 tot 400 bezoekers per dag. Dus wanneer we er daar een paar meer van hadden gehad, hadden we de streefaantallen met gemak gehaald."

Positieve reacties
Potentie voor deze dienst is er volgens Schutten zeker. "We hebben heel veel positieve reacties gehad op de route, de dienstregeling en de tarieven, dus het is absoluut een toevoeging aan het bestaande aanbod. Maar we hebben gewoon te veel regendagen gehad." Blue Amigo gaat nu overleggen met de opdrachtgevers. "De slechte zomer is voor mij absoluut geen reden om niet naar de toekomst te kijken."

Voor de pilot was 65.000 euro beschikbaar gesteld door de gemeenten Zeewolde, Harderwijk en Ermelo, de provincies Flevoland en Gelderland en de Coöperatie Gastvrije Randmeren. Volgend jaar zal Blue Amigo het zonder subsidie moeten doen.

Dit is nieuws van de Lokale Omroep van Zeewolde, gemaakt door Bart Bos. Omroep Flevoland en de Lokale Omroep van Zeewolde werken dit jaar nauw samen om meer lokaal nieuws te brengen. Heb je een tip, mail dan naar bart.bos@omroepflevoland.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel