Aeres hoopt op 72 nieuwe studentenkamers in november

DRONTEN • Za 4 september 2021 | 9:24 • Zaterdag 4 september 2021 | 9:24

De bouw van 72 nieuwe studentenwoningen in Dronten heeft flinke vertraging opgelopen. De woningen hadden er volgens directeur Jolanda Berntsen van de Aeres Hogeschool Dronten een jaar geleden al moeten staan. Ze hoopt dat de studentenhuisvesting in november alsnog klaar is.

Op het voormalige sportveld bij de school ligt de fundering al klaar, de elektriciteit is aangesloten en de woonunits zijn gereed gemaakt in de fabriek. Berntsen zegt er van alles aan te doen om de studentenwoningen zo snel mogelijk beschikbaar te hebben. De vertraging is ontstaan doordat het project door een andere ontwikkelaar is overgenomen.

In totaal kunnen er op de campus 288 woningen komen. Er wordt nu gestart met 72 units. Als er genoeg vraag is, kunnen er meer bij komen.

Voor studenten is het momenteel lastig om een kamer te vinden in Dronten. Dat merkt Berntsen ook. ''Wij krijgen die geluiden ook over de studentenwoningen, maar ik zie ook wel dat studenten plekken krijgen. Dat is dan ook in Swifterbant, Biddinghuizen en in Kampen. Dus wat meer verspreid over de regio. We hopen de kamers aan het eind van het jaar gerealiseerd te krijgen, zodat alles weer in evenwicht komt.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel