Boze caféhouder: 'Mijn hele terras wordt opgebroken'

ALMERE • Ma 6 september 2021 | 23:22 • Maandag 6 september 2021 | 23:22

Ondernemer Amel Brandenburg van café Het Boemeltje in Almere zit in zak en as. Door rioolwerkzaamheden moet zij tien dagen lang haar terras sluiten. Ze hoorde het nieuws pas een paar dagen geleden en is boos dat de gemeente niet overlegt met de ondernemers op het plein.

Brandenburg zit met haar café in het midden van het stationsplein. "Ze gaan het hele terras openbreken. Er komt een hekwerk, dus onze zaak is sowieso niet zichtbaar. Helemaal als wij geen eigen looppad krijgen vanaf het station. Vorige week dinsdag had ik een omzet van 200 euro, dat moet normaal 800 euro zijn."

Zonder looppad denkt Brandenburg dat de inkomsten gaan teruglopen. De gemeente heeft wel aangeboden dat Brandenburg een aantal tafels mag neerzetten op 120 meter van haar café. "Met alle goede wil van de wereld: ik ga geen 120 meter lopen om iemand een kopje koffie te brengen en vervolgens terug te lopen, omdat iemand om een zoetje vraagt. Als ik geen eigen looppad krijg verwacht ik nul euro omzet."

De werkzaamheden bij het café duren tot en met 15 september.

Dit artikel is geschreven door verslaggever Vincent Smit. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel