Leefbaar Zeewolde heeft wethouder, maar weigert naam te noemen

ZEEWOLDE • Wo 8 september 2021 | 11:57 • Woensdag 8 september 2021 | 11:57

De lokale partij Leefbaar Zeewolde heeft twee maanden geleden een nieuwe wethouder gevonden, maar weigert nog altijd om de naam te noemen. Deze nieuwe wethouder is de beoogde opvolger van de in juni ontslagen wethouder Winnie Prins.

In een persbericht van 2 augustus schrijft Leefbaar Zeewolde dat er begin juli een nieuwe wethouder is gevonden die de dossiers van de weggestuurde wethouder 'onverkort' kan overnemen. Wie de nieuwe wethouder wordt, staat echter niet in het persbericht. Ondanks herhaaldelijk vragen van Omroep Flevoland weigert fractievoorzitter Ben Sonneveld meer informatie te geven over de kandidaat.

De partij wil achter gesloten deuren met de rest van de coalitie praten over de verdeling van de dossiers. Ook zou het antecedentenonderzoek naar de nieuwe wethouder nog lopen. Dat na meer dan twee maanden nog steeds geen wethouder is benoemd, komt volgens fractievoorzitter Ben Sonneveld door de vakantieperiode. Gesprekken liepen vertraging op doordat betrokkenen afwisselend op vakantie waren.

Verdelen van portefeuilles
Hoe het verdelen van de portefeuilles nu gaat, wil de fractievoorzitter van Leefbaar Zeewolde niet zeggen. Volgens Sonneveld is in de coalitie afgesproken om niks te zeggen over de onderhandelingen. De partij verwacht eind september de naam van de nieuwe wethouder bekend te maken. Dan wil de partij ook meer uitleg geven over de lange radiostilte.

Fractievoorzitter Ben Sonneveld geeft wel aan dat hij zelf niet de beoogde wethouder is. Ook oud-wethouder Rein Zijlstra laat desgevraagd weten niet de nieuwe wethouder te worden. Zijlstra was tot 2018 wethouder voor Leefbaar Zeewolde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel