Zaak rond explosief Jacob Catsstraat in november voor de rechter

ALMERE • Wo 8 september 2021 | 21:29 • Woensdag 8 september 2021 | 21:29

De 31-jarige man die ervan wordt verdacht in mei een zelfgemaakt explosief tot ontploffing te hebben gebracht in de Jacob Catsstraat in Almere en iemand zwaar verwondde, moet zich op 10 november melden voor de rechter. Dat werd woensdag duidelijk tijdens een pro forma-zitting over de zaak in de rechtbank van Lelystad.

De man zit momenteel vast in Grave. Hij en zijn advocaat verschenen niet op de rechtszitting. De officier van justitie vertelde dat de zaak in principe klaar is voor de inhoudelijke behandeling, maar dat er gewacht wordt op een aanvullend onderzoek, dat in november klaar zal zijn.

Volgens de officier gooide de verdachte op 25 mei een zelfgemaakt explosief naar een woning in de Almeerse Literatuurwijk en bracht hij het tot ontploffing. Daarbij raakte een man ernstig gewond. Ook enkele geparkeerde auto’s raakten beschadigd.

De zwaargewonde man werd de volgende dag door de politie aangehouden. Niet duidelijk is waarom dat was. Ook is niet bekend of hij vervolgd wordt. Een maand later werd de bomgooier aangehouden. Hij moest woensdag voor de rechter verschijnen, maar deed dat dus niet.

Explosief Tussen de Vaarten
Of en hoe de 31-jarige verdachte ook iets te maken heeft met de vondst van een explosief in een woning in de wijk Tussen de Vaarten op diezelfde dag, is niet bekend. Eerder stelde de VVD in de Almeerse gemeenteraad vragen over beide incidenten. De partij zei zich toen zorgen te maken over ‘de zware criminaliteit’ in de stad.

In een eerdere versie van dit bericht schreven we dat niet bekend was wie van de twee verdachten woensdag moest voorkomen. Inmiddels is dat wel duidelijk geworden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel