Stichting Hart van Lelystad stomverbaasd over onvrede ondernemers

LELYSTAD • Vr 10 september 2021 | 15:54 • Vrijdag 10 september 2021 | 15:54

De jaaropbrengst van de stichting Hart van Lelystad is nog niet besteed. Dat zegt Gerard van der Meulen, voorzitter van Hart van Lelystad. Hij reageert daarmee op kritiek van een dertigtal ondernemers uit het stadshart die onlangs hun vertrouwen in de stichting opzegden.

De dertig ondernemers vroegen zich af wat er met hun geld is gebeurd. Per jaar betalen ze tussen de 400 tot 1.500 euro reclamebelasting. Die zou de stichting moeten besteden om het stadshart schoon, aantrekkelijk en plezierig te maken voor consumenten. De ondernemers gaven aan geen idee te hebben wat er met het geld is gedaan.

"Verrassend, bijzonder en een beetje bizar", vindt een stomverbaasde Van der Meulen de kritiek van de ondernemers. "We zijn niet op de hoogte van het feit dat men ontevreden is." Hij begrijpt niet dat bijvoorbeeld Debby Reinierse van Demi’s Chocolaterie vindt dat er "niet gecommuniceerd wordt". Van der Meulen kaatst de bal terug. "We hebben geen mail, geen telefoon, geen app, helemaal niets mogen ontvangen van geen van de dertig ondernemers."

Officieel zou er door de ondernemers rond de 150.000 euro moeten zijn opgebracht aan reclamebelasting. Leegstand is volgens Van der Meulen de reden dat de opbrengst in werkelijkheid tussen de 100.000 en 120.000 euro ligt. Het geld staat nog op de bank en er is nog geen bestemming aan gegeven omdat dat vanwege de coronaregels moeilijk in te plannen was. Daar komt nog bij dat Hart van Lelystad het geld nog maar net binnen heeft. Van der Meulen: "Wij beschikken pas sinds 13 juli over het geld van 2021." Op een bijeenkomst op 12 oktober, waarvoor de ondernemers uitgenodigd zullen worden, maakt Vermeulen de plannen bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel