Nationale Sportweek moet mensen meer aan het sporten krijgen

LELYSTAD • Ma 13 september 2021 | 15:07 • Maandag 13 september 2021 | 15:07

Lelystad is vanaf vrijdag decor van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Een van de hoofddoelen van die week is om mensen weer meer aan het sporten te krijgen. Want de sport- en beweegcijfers in de stad zijn lager dan het landelijke gemiddelde, zegt Sportbedrijf Lelystad.

"Daar is wel een verklaring voor. Over het algemeen kun je zeggen dat steden waar meer uitdagingen zijn, zoals armoede, werkloosheid of eenzaamheid, dat daar minder wordt gesport en bewogen", licht Timo Hoenderboom van Sportbedrijf Lelystad toe.

Impuls
Een ander doel van de sportweek is om mensen te stimuleren om lid te worden van een sportvereniging. Want door corona hebben de verenigingen een impuls nodig, zegt Sportbedrijf Lelystad. "Het is ook belangrijk om elkaar te ontmoeten, in contact te komen en nieuwe vriendschappen te sluiten.

"Hostcity"
Lelystad is samen met vier andere steden de "hostcity". Dat wil zeggen dat er extra activiteiten zijn. Hoenderboom benadrukt dat er voor iedere leeftijd iets te doen is. De inschrijving is al gestart, maar er zijn nog plekken vrij, staat te lezen op de website. Zo kunnen sportievelingen kennismaken met onder meer zeilen, judo of streetdance.

Aftrap
Vrijdag is de aftrap bij Batavialand. Daar wordt een vuur ontstoken, geïnspireerd door de vlam bij Olympische Spelen. Na dit officiële gedeelte begint het sportfeest. Dat duurt tot en met zondag 26 september.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel