Weer groen licht voor app die verkeerslicht op groen zet

FLEVOLAND • Di 14 september 2021 | 20:01 • Dinsdag 14 september 2021 | 20:01

De slimme fietsverkeerslichten in de provincie zijn weer allemaal verbonden met de fietsapp Schwung. De provincie koppelde de app vorig jaar september los, omdat hackers het systeem konden beïnvloeden. Via Schwung kunnen fietsers eerder groen licht krijgen als ze voor een verkeerslicht staan.

De slimme verkeerslichten werden in 2019 in Flevoland geïntroduceerd. Flevoland was daarmee de eerste provincie waar de verkeerslichten op meerdere plekken staan. Ruim een jaar later bleek dat hackers zich voor konden doen als fietser zonder zelf in de buurt te zijn. Zo sprong het licht op groen, terwijl er niemand aankwam.

De verkeersveiligheid is niet in het geding geweest, maar voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat was er reden genoeg om de wegbeheerders te vragen de app af te koppelen. De provincie heeft daar aan voldaan. De slimme verkeerslichten in Almere en Noordoostpolder bleven al die tijd wel verbonden met de fietsapp Schwung.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel