Onderzoek: Larserdreef veiliger met halve aansluitingen

LELYSTAD • Zo 19 september 2021 | 16:43 • Zondag 19 september 2021 | 16:43

Uit onderzoek dat de gemeente Lelystad liet uitvoeren blijkt dat de Larserdreef veiliger wordt als kruisingen vervangen worden door halve aansluitingen. De middenberm gaat dan dicht, waardoor verkeer dat de wijk uit gaat maar één kant op kan. Automobilisten moeten dan een stukje omrijden via een rotonde even verderop.

Tussen 2016 en 2019 vonden zeker 18 verkeersongelukken op de dreef plaats, staat in het onderzoeksrapport. Meestal ging het om blikschade, maar soms vielen daarbij gewonden en doden.

Het onderzoeksbureau zocht uit of halve aansluitingen de verkeerssituaties op de Larserdreef veiliger zouden maken. Onder meer bij de kruisingen Delfland, Rijnland, Torenvalkweg en bij de gevangenis is dat het geval. Bij kruisingen van de Ketelmeerstraat met de Larserdreef zijn de nadelen van een halve aansluiting groter: verkeer moet in zo'n situatie ver omrijden en de winst voor de veiligheid is beperkt.

Komende dinsdag gaan de raadsleden met het college van burgemeester en wethouders praten over de uitkomsten van het onderzoek. Zij beslissen uiteindelijk of de voorstellen van de onderzoekers uitgevoerd moeten worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel