'Kabinet probeert met list natuurvergunning voor Lelystad Airport te ritselen'

LELYSTAD • Ma 20 september 2021 | 6:18 • Maandag 20 september 2021 | 6:18

Demissionair minister Carola Schouten van Landbouw probeert via een list een natuurvergunning te ritselen voor Lelystad Airport. Dat zegt Tweede Kamerlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren (PvdD). Ze is het daar niet mee eens en eist voor 1 oktober opheldering.

Achter de schermen zou volgens Vestering nog steeds gewerkt worden aan de opening van Lelystad Airport. Dat mag niet, omdat de luchthaven controversieel is verklaard. Er mogen geen besluiten genomen worden door het demissionaire kabinet over controversieel verklaarde onderwerpen.

Toch probeert het kabinet de opening van de luchthaven door te laten gaan door Lelystad Airport te laten meeliften op de legalisatie van een groep gedupeerde boeren in de stikstofcrisis, zo schrijft de Partij voor de Dieren op haar website. De betrokken boeren krijgen, door middel van een speciale regeling, een vergunning die per 1 oktober ingaat. Het kabinet wil deze bedrijven nu snel legaliseren.

Volgens het PvdD-kamerlid zou Lelystad Airport zich ook gemeld hebben zodat het in aanmerking zou komen voor legalisering. De Tweede Kamer heeft goedkeuring gegeven voor de legalisatie van de boeren die zich hebben aangemeld, in de veronderstelling dat het bedrijven zijn met een zeer kleine uitstoot. Volgens Vestering kan dat van Lelystad Airport niet gezegd worden. Ze heeft een schriftelijk overleg en een debat aangevraagd om die toezegging tegen te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel