Kamerlid Van der Plas bezoekt tegenstanders huisvesting arbeidsmigranten

DRONTEN • Ma 20 september 2021 | 21:13 • Maandag 20 september 2021 | 21:13

Het Tweede Kamerlid Caroline van der Plas heeft maandag een bezoek aan Dronten gebracht. De leider van de BoerenBurgerBeweging kreeg onder meer een rondleiding bij fruitbedrijf Minnaard. Ook ging het Kamerlid in gesprek met buurtbewoners.

De omwonenden maken bezwaar tegen een plan van ondernemer Eric Daniëls om aan de Roodbeenweg grootschalige huisvesting voor arbeidsmigranten te verwezenlijken.

"Wij kunnen de gemeente Dronten niet verbieden om ergens een locatie neer te zetten", zegt Van der Plas tegen DeDrontenaar over de plannen om 300 arbeidsmigranten te huisvesten. "Wij kunnen wel vragen: is dit wenselijk? Vind je het wenselijk dat er van die grote wooncomplexen komen voor arbeidsmigranten?"

De gemeente Dronten publiceerde in juli aanvragen voor het huisvesten van in totaal 268 arbeidsmigranten aan de Roodbeenweg 17. Het gaat om een erf in het buitengebied ten zuidwesten van Dronten, op bijna vier kilometer van de bebouwde kom. Omwonenden verzetten zich tegen een grootschalige huisvesting locatie. Hun voorkeur gaat uit naar de plannen van twee van hun buurtbewoners. Die willen op hun eigen erven op veel kleinere schaal arbeidsmigranten huisvesten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel