Rijbewijs verlengen in cadeauwinkel

ALMERE • Do 23 september 2021 | 18:53 • Donderdag 23 september 2021 | 18:53

Almeerders kunnen sinds kort in een cadeauwinkel in het stadshart hun rijbewijs verlengen. Dat meldt lokale omroep 1Almere. De gemeente Almere had afgelopen zomer lange wachttijden om documenten aan te vragen. Angela ten Hove van Cadeau Chateau speelde daar slim op in.

De onderneemster maakt al langer pasfoto’s voor officiële documenten. Sinds augustus is ze officieel erkend door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Daardoor mag de winkel de verlengingen bij de overheidsinstantie aanvragen en hoeven mensen niet te wachten op een afspraak bij het stadhuis. "Bij het stadhuis duurt het meestal een paar weken voordat je terecht kunt, die wachttijd vervalt dus nu."

Het gaat alleen om verlengingen, Almeerders die hun rijbewijs voor het eerst aanvragen moeten nog altijd naar het loket burgerzaken van de gemeente. De gemeente laat in een reactie weten het goed te vinden dat de cadeauwinkel ook rijbewijzen verlengt en verwijzen zelfs mensen door.

Dit artikel is geschreven door verslaggever Vincent Smit. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op Almere. Voor tips: vincent.smit@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel