Floriadedirecteur bevestigt: geen overnachtingen in woontoren Flores

ALMERE • Vr 24 september 2021 | 6:15 • Vrijdag 24 september 2021 | 6:15

Wel vergaderen en lunchen, maar niet overnachten. Woontoren Flores op het Floriadeterrein krijgt een andere invulling tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling. Dat bevestigt Floriade-directeur Hans Bakker, die donderdagavond op het Almeerse stadhuis een presentatie gaf over de voortgang van het evenement.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat er appartementen zouden komen in de woontoren, waar exposanten van de Floriade zouden kunnen overnachten. Op de bovenste verdieping van het gebouw zouden een restaurant en een uitkijkpunt komen. Het vullen van de toren met appartementen wordt voor de Floriade te duur en te ingewikkeld. Het nieuws lekte twee weken geleden al uit, maar de Floriade wilde er toen geen uitleg bij geven. Donderdagavond gebeurde dat alsnog.

Volgens Bakker was het oorspronkelijke plan met overnachtingen te gecompliceerd. "Als we dat gaan doen dan komen we toch in een situatie dat we als het ware een soort hotelbedrijf moeten gaan runnen. Dat is niet onze competentie. Dat geeft allerlei complicaties ook in de beveiliging van alle gebouwen. Dus we hebben gezegd: dat is eigenlijk allemaal een beetje te gecompliceerd. En het is niet ons vak om een hotel te bedrijven." Volgens de Floriade-directeur is er geprobeerd om een commerciële partij te vinden om het hotel te runnen "maar daar was geen belangstelling voor", zegt Bakker.

Hoe reageerde de gemeenteraad?
Meerdere politieke partijen in de Almeerse gemeenteraad waren verbaasd dat er nog steeds geen definitieve bestemming is voor de woontoren. Ook vroegen diverse fracties wat de Floriade BV gaat doen met het extra geld dat de gemeente Almere eerder heeft uitgetrokken voor de inrichting van het gebouw, zodat exposanten daar zouden kunnen slapen.

De directeur van Floriade gaf donderdagavond een technische toelichting over de stand van zaken van de Floriade. Volgende week volgt een politieke discussie tussen de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel