Porteum zet toezichthouders in om vechtpartijen tegen te gaan

LELYSTAD • Vr 24 september 2021 | 20:14 • Vrijdag 24 september 2021 | 20:14

De directie van Porteum in Lelystad gaat stewards en extra afdelingsassistenten inzetten op de schoolcampus om vechtpartijen tussen leerlingen te voorkomen. Dat schrijft Porteum in een brief aan alle ouders van de kinderen die daar op school zitten.

De nieuwe school is sinds een paar weken open en kampt met een reeks opstartproblemen, zoals files bij de fietsrekken tot lesuitval door klaslokalen die niet open gaan. Porteum heeft ook te maken met een aantal uit de hand gelopen ruzies. De school schrijft daarvan geschrokken te zijn. Niet zozeer de incidenten zelf, want die kwamen ook op de oude scholen, Rietlanden, SGL en Arcus voor, maar de enorme aantrekkingskracht die de vechtpartijen hebben.

Als er zich iets voordoet, komen daar meteen veel leerlingen met mobiele telefoons op af om de vechtpartijen te filmen. Dit heeft de school overvallen, zo staat in de brief.

Om toekomstige incidenten te voorkomen worden extra toezichthouders ingezet. Jongerenwerkers spelen een belangrijke rol om signalen van onrust vroeg op te pikken. Zij gaan vervolgens met de leerlingen in gesprek.

Oase van rust
Ondanks de problemen gaat het volgens de leiding van Porteum op heel veel vlakken wel goed. "De meeste lessen gaan prima. We zien heel veel blije kinderen die hun draai prima gevonden hebben. Op de meeste momenten van de dag voelt de campus als een oase van rust."

Alle praktische zaken waar leerlingen en leerkrachten tegenaan lopen, hoopt Porteum op korte termijn opgelost te hebben.

De oorspronkelijke foto bij dit bericht toonde een vechtpartij met onherkenbare leerlingen. Deze foto is op verzoek van betrokkenen vervangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel