Spandoek met Bijbeltekst opgehangen op gemeentehuis

URK • Za 25 september 2021 | 13:13 • Zaterdag 25 september 2021 | 13:13

Onbekenden hebben vrijdagavond boven de hoofdingang van het gemeentehuis van Urk een spandoek opgehangen. Op het doek staat 'Kiest heden wie gij dienen zult' te lezen. Er lijken twee statieven met lampen neergezet te zijn om het spandoek uit te lichten. Foto's van het spandoek verschenen later op de avond op twee Instagramaccounts die bekend staan als anti-corona.

Een gemeentewoordvoerder laat weten dat het spandoek zaterdagochtend is ontdekt. Het doek is inmiddels weggehaald en zal worden onderzocht. Ook gaat de gemeente camerabeelden terugkijken, om te zien of achterhaald kan worden wie het spandoek heeft opgehangen.

De tekst op het spandoek is een Bijbeltekst en lijkt een verwijzing naar de zaterdag ingevoerde coronamaatregelen. Zo moeten bezoekers aan horeca en professionele sportwedstrijden een coronapas laten zien. Daarmee kan worden aangetoond of iemand volledig is gevaccineerd, recent hersteld van corona of negatief is getest.

De vaccinatiegraad op Urk is lager dan het landelijk gemiddelde. De ingevoerde coronamaatregelen liggen gevoelig op Urk en hebben al vaker tot protesten geleid.

De zin 'Kiest heden wie gij dienen zult' is een Bijbeltekst afkomstig uit Jozua 24:15. In de tekst roept Jozua het volk op radicaal voor de Heer te kiezen en tegen de afgoden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel