Raad positief over aankoop boerderij voor erfgoedcentrum Schokland

NOORDOOSTPOLDER • Di 28 september 2021 | 13:02 • Dinsdag 28 september 2021 | 13:02

De gemeenteraad van Noordoostpolder staat positief tegenover de aankoop van een boerderij op Schokland voor de inrichting van een werelderfgoedcentrum. Dat bleek maandagavond tijdens een commissievergadering in het gemeentehuis.

De gemeente wil de vrijkomende boerderij voor 700.000 euro overnemen. Vanuit de boerderij kunnen bezoekers in de toekomst Schokland verkennen en tegelijkertijd ook meer te weten komen over de ontwikkeling van de Noordoostpolder.

De raadsfracties vinden dat de boerderij op een geschikte plek staat. Omdat er voldoende grond om de boerderij ligt, zijn in de toekomst eventueel uitbreidingen van het centrum mogelijk.

Goedkeurig UNESCO
Of het erfgoedcentrum er ook werkelijk komt, hangt onder meer af van goedkeuring door UNESCO, de werelderfgoedorganisatie van de Verenigde Naties. Mocht er alsnog een kink in de kabel komen, dan gaat de gemeente de boerderij weer verkopen. De gemeenteraad ziet daar geen probleem in.

Het aankoopbedrag wordt gezien als 'marktconform'. Raadsfracties zijn ervan overtuigd dat de boerderij in de huidige markt weer voor tenminste hetzelfde bedrag kan worden verkocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel