Rechtszaken tegen straatrovers uitgesteld

ALMERE • Di 28 september 2021 | 13:53 • Dinsdag 28 september 2021 | 13:53

De rechtszaken tegen drie Almeerders van 22, 16 en 17 jaar is een paar maanden uitgesteld. Ze worden verdacht van meerdere straatroven. De advocaat van de 22-jarige verdachte vroeg de rechtbank dinsdag om een slachtoffer opnieuw als getuige te horen.

Volgens de advocaat klopt er iets niets van de manier waarop de verdachte is aangewezen. Eerst zou het slachtoffer nauwelijks een signalement hebben kunnen geven aan de politie. Daarna wees hij hem via Facebook toch plotseling aan. De raadsvrouw wil weten of dat correct is verlopen. Ook in de zaken tegen de minderjarigen, die apart terechtstaan vanwege hun leeftijd, moeten nog getuigen worden gehoord. Ook hun rechtszaken gingen dinsdag niet door.

De oudste verdachte zou samen met zijn 17-jarige broer op 13 september 2019 bij het Lissabonhof in Almere een tiener hebben beroofd van zijn mobieltje, een Nike-jas en een JBL-koptelefoon. De overvallers zouden daarna hebben gezegd dat aangifte doen geen zin had, omdat ze 'alles van hem wisten'.

Slachtoffer opnieuw de klos
Op 24 november was dit slachtoffer opnieuw de klos, dit keer vlakbij het Rie Mastenbroekpark. "Hey jongen, kom je me weer tegen. Hoe gaat het met je? Je moet met me meelopen, je weet hoe het de vorige keer ging", kreeg hij te horen. Hij werd volgens het OM opnieuw beroofd van zijn mobieltje en koptelefoon. Hij moest nu ook iets meer dan 65 euro overboeken naar de broers.

De twee minderjarige verdachten zouden ook nog straatroven hebben gepleegd op 8 februari vorig jaar op het Spoorbaanpad. De 17-jarige wordt daarnaast verdacht van een bedreiging op 22 augustus vorig jaar. Hij zou ook iemand hebben gedwongen zijn broek uit te trekken en te zeggen: "Ik ben een kankersnitch".

De rechtszaak tegen de oudste verdachte gaat op 1 maart volgend jaar verder. De twee anderen zijn minderjarig, hun zaken worden dus achter gesloten deuren behandeld. Het is niet duidelijk wanneer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel