Flink minder straatroven en overvallen tussen januari en juni

ALMERE • Za 23 oktober 2021 | 14:20 • Zaterdag 23 oktober 2021 | 14:20

Het aantal straatroven en overvallen in Almere is in de eerste zes maanden van dit jaar behoorlijk afgenomen. Er werden 22 mensen op straat overvallen en negen overvallen gepleegd. De zes maanden ervoor ging het om 52 straatroven en 19 overvallen. Volgens de gemeente heeft de daling onder meer te maken met de coronamaatregelen. Vanaf januari moest Nederland meer dan drie maanden in de avond- en nachtelijke uren binnenblijven.

Maar de gemeente hoopt ook dat de aanpak van jonge daders van straatroven vruchten afwerpt. De GGD geeft deze jongeren 'een persoonsgerichte aanpak', waarbij het hele gezin wordt geholpen. De behandeling bestaat uit een combinatie van zorg, onderwijs en straf. In de eerste zes maanden van het jaar ging de GGD met 20 jongeren op deze manier aan de slag.

Overige opvallende cijfers
Tussen januari en juni van dit jaar werden in totaal 830 jongeren aangehouden voor verschillende misdrijven in Almere. Dat waren er zo'n 100 minder dan het halfjaar ervoor. Ondanks deze daling, blijft de gemeente zich zorgen maken over de ernst van een deel van de misdrijven die gepleegd worden door jongeren tussen de 12 en 24 jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel