Samira krijgt een Growing Green Speld, maar weet niet waarom

ALMERE • Wo 29 september 2021 | 23:12 • Woensdag 29 september 2021 | 23:12

Samira Salman uit Almere wint dit jaar een Growing Green Speld. De gemeente Almere deelt deze prijs in aanloop naar de Floriade in 2022 uit aan 'duurzame' Almeerders. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die bezig zijn met eten, groen, gezondheid of energie. Maar Salman weet niet waarom zij er één heeft gewonnen.

Althans, dat schrijft zij op haar Facebookpagina. "Huuuh? Ik ben voorgedragen voor een Growing Green Speld, maar ik weet niet waarom. Wel gaaf!", aldus Salman. De Almeerse begon vorig jaar de website 'Hartje Buiten' om te laten zien hoe mooi de natuur is in Almere. "Ik ben super trots op de prijs, maar als ik kijk welke namen zo'n speldje hebben gekregen, dan denk ik: wat een grote eer dat ik genomineerd ben."

"Misschien heeft het ook wel te maken met mijn bescheidenheid, maar ik heb een kwartier gedacht: klopt dit wel? Het duurde even voordat het kwartje viel", vervolgt Salman haar verhaal.

Mooiste routes
Op de website 'Hartje Buiten' laat Salman de mooiste wandelroutes zien in de stad. "Ik voelde mij vorig jaar in coronatijd een beetje down. Dat heb ik niet vaak. Toen ik een wandeling door de natuur maakte, dacht ik: 'wat is de natuur in Almere toch prachtig'."

De uitreiking van de Growing Green Speld is op zaterdag 9 oktober.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel