Ramona sluit zich op om na 30 jaar van verslaving af te komen

LELYSTAD • Do 30 september 2021 | 9:44 • Donderdag 30 september 2021 | 9:44

Ramona Aben uit Lelystad laat zich dagenlang vrijwillig opsluiten in het 'Stoptoberhuis' in Vinkeveen. Ze wil na 30 jaar niet meer verslaafd zijn aan sigaretten. In het Stoptoberhuis worden 25 deelnemers getraind en gecoacht om van de tabak af te blijven.

De maand oktober staat in het teken van stoppen met roken met de actie Stoptober. Het doel is: 28 dagen niet roken, lang genoeg om de positieve effecten van niet roken te ervaren. Ramona zag de oproep voorbijkomen op sociale media: "En ik dacht, ik ga een poging doen". Ze is helemaal klaar met de behoefte aan een sigaret. Eerdere pogingen om van het roken af te komen mislukten.

Aben wordt donderdagochtend opgehaald en komt in de middag aan in het huis. Daar wordt met de groep de allerlaatste sigaret gerookt. Maandag gaat de dan oud-roker naar huis en moet ze het zelf zien vol te houden om van de sigaretten af te blijven. Ramona heeft daar alle vertrouwen in: "Als we nog hulp nodig hebben dan krijgen we dat via een appgroep met de coach en de andere deelnemers."

De coaching en andere activiteiten in het huis zijn te volgen via een livestream op de website.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel