Kort geding over dwangsom verplicht vertrek uit gesplitste woning

BIDDINGHUIZEN • Wo 6 oktober 2021 | 7:45 • Woensdag 6 oktober 2021 | 7:45

Joris Heemskerk uit Biddinghuizen wil in zijn deel van een gesplitste woning blijven wonen totdat er in hoger beroep uitspraak is gedaan over het geschil dat hij heeft met de gemeente Dronten. Dat bleek dinsdag bij een kort geding dat Heemskerk had aangespannen bij de rechtbank in Utrecht.

Heemskerk verloor eerder dit jaar een rechtszaak tegen de gemeente Dronten, waarbij de rechter besloot dat de inwoner van Biddinghuizen de woning moet verlaten. Het gaat om een boerderij, waar bij het oude woongedeelte een aanbouw is geplaatst. Beide delen worden nu bewoond terwijl dat niet is toegestaan. Slechts de oorspronkelijke eigenaar zou er volgens Dronten mogen wonen.

Bij de gemeente is het geduld op. Als Heemskerk niet op korte termijn vertrekt, dan moet hij een dwangsom van 1.500 euro per dag betalen, tot een maximum van 30.000 euro. Dinsdag vocht Heemskerk dit besluit aan. Hij wil in elk geval tot de uitspraak van de Raad van State in de woning blijven.

De Utrechtse rechter beslist daar op 19 oktober over. Als de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep op 22 november doorgaat, zal de Raad van State naar verwachting medio januari uitspraak doen over het geschil.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel