Politiek wil opheldering over coronapas Walibi

DRONTEN • Do 7 oktober 2021 | 11:54 • Donderdag 7 oktober 2021 | 11:54

De lokale fracties van de SP, VVD en ChristenUnie in Dronten willen van burgemeester en wethouders weten hoe het nou precies zit met de coronapas voor Walibi. Het pretpark liet begin deze week weten overrompeld te zijn door de mededeling dat bezoekers van de Walibi Fright Nights een QR-code moeten laten zien om te bewijzen dat ze hersteld, negatief getest of gevaccineerd zijn. Eerder zou met de gemeente afgesproken zijn dat dat niet hoefde.

De verandering in regelgeving zou komen doordat het pretpark eerst als doorstroomlocatie gezien werd. Daarvoor is geen coronapas nodig. Volgens Walibi zei de gemeente vorige week ineens dat een aantal plekken in het park geen doorstroomlocaties zijn, en dat er daarom wel gecontroleerd moet worden. De drie partijen willen weten waar die verandering vandaan komt.

Verder maken de partijen zich zorgen dat de wijziging zo kort voor het evenement duidelijk werd. De Fright Nights zijn komend weekend, en het pretpark zegt pas afgelopen vrijdag te horen hebben gekregen dat de bezoekers moeten bewijzen dat ze gevaccineerd of negatief getest zijn. De SP, VVD en ChristenUnie willen weten hoe het college gaat voorkomen dat bij andere grote evenementen ook op korte termijn wijzigingen doorgevoerd moeten worden, bijvoorbeeld bij Mud Masters of Opwekking.

Op vragen van Omroep Flevoland over de wijziging in het beleid antwoordde een woordvoerder van de gemeente dat dit het gevolg is van veranderingen in de landelijke coronamaatregelen.

Donderdagavond vergadert de gemeenteraad. De vragen van de drie lokale fracties zullen dan behandeld worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel