Toch coronatoegangsbewijs nodig bij Walibi Fright Nights: 'Onbegrijpelijk'

BIDDINGHUIZEN • Ma 4 oktober 2021 | 17:50 • Maandag 4 oktober 2021 | 17:50

Wie naar de Walibi Fright Nights wil, moet toch een coronatoegangsbewijs tonen. Dat meldt Walibi. Het toegangsbewijs is nu niet alleen nodig in de horeca van het park, maar voor iedereen die naar binnen wil.

Het attractiepark zou eerst in overeenstemming met de gemeente Dronten niet controleren op de coronatoegangsbewijzen. Dit zou alleen moeten in de restaurants van het park en niet bij de entree. De gemeente heeft nu besloten dat het park wél moet gaan controleren. Volgens Walibi zegt de gemeente Dronten dat een aantal plekken in het park geen doorstroomlocaties zijn. Bij doorstroomlocaties is een coronapas niet nodig.

Walibi-directeur Mascha Taminiau zag het besluit van de gemeente Dronten niet aankomen. "Het kwam voor ons als donderslag bij heldere hemel." Taminiau kreeg afgelopen vrijdag te horen dat de werkwijze aangepast moet worden. Ze noemt de beslissing 'onbegrijpelijk'. Zaterdag wordt de eerste Fright Night gehouden. Walibi geeft aan dat mensen die een ticket hebben gekocht, maar niet willen testen voor toegang hun geld terug kunnen krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel