Regenboogvlag krijgt permanente plek voor stadhuis Almere

ALMERE • Vr 8 oktober 2021 | 11:13 • Vrijdag 8 oktober 2021 | 11:13

De regenboogvlag, die wereldwijd symbool staat voor de LHBTIQ+ gemeenschap, krijgt een permanente plek voor het stadhuis in Almere.

Oktober staat in het teken van 'mogen zijn wie je bent in Almere' en daarom wordt op 11 oktober, op Coming Out Day, deze vlag gehesen. De vlag is opgebouwd zoals de oorspronkelijke regenboogvlag, maar met vijf nieuwe kleuren: de drie kleuren van de vlag van de transgendergemeenschap en een zwarte en bruine streep om LHBTIQ+'ers van kleur te vertegenwoordigen. Daarom wordt het een inclusieve regenboogvlag genoemd.

LHBTIQ+ staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse en queer. De + staat voor alle andere mogelijke manieren waarop mensen zichzelf, dus hun gender of seksualiteit kunnen benoemen.

In aanloop naar de Coming Out Dag konden Almeerders eind vorige maand gratis een regenboogvlag ophalen. Binnen twee uur waren ze op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel