Schoolcampus Porteum opent deuren voor de stad

LELYSTAD • Vr 8 oktober 2021 | 13:44 • Vrijdag 8 oktober 2021 | 13:44

Feest vrijdag bij de nieuwe middelbare school Porteum in Lelystad. Iedereen die dat wil kon langskomen om de campus te bezichtigen. Er waren zes rondes van 30 minuten en per ronde waren er 750 mensen welkom.

De bezoekers werden op het wandelpad, dat langs gebouwen loopt, verwelkomd met een voorstelling van leerlingen. Daarna konden ze kort één van de zes gebouwen bezichtigen en via de schoolpleinen aan de buitenkant het terrein weer verlaten.

Omdat de opening als evenement werd gezien, werd gewerkt met de CoronaCheck-app.

Onveilig gevoel
De nieuwe middelbare school vervangt sinds eind augustus de SGL, De Rietlanden en Arcus. De eerste weken gingen gepaard met de nodige opstartproblemen en verschillende docenten hebben aangegeven zich niet altijd veilig te voelen op de campus.

Bestuurder Barry Lommen zegt dat daar inmiddels werk van is gemaakt. "Veiligheid is nummer één, onderwijs is nummer twee. Daarna komt de rest. De eerste twee weken hebben we er echt mee gestoeid. Hoewel drie incidenten niet betekent dat het heel erg onveilig is. We hebben er wel naar moeten zoeken, naar een weg. Die hebben we inmiddels gevonden. Afgelopen 2,5 week hoeveel incidenten? Nul."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel