Gezonde snacks op school tijdens Nationale Groente- en Fruitdag

ZEEWOLDE • Wo 13 oktober 2021 | 20:05 • Woensdag 13 oktober 2021 | 20:05

Op de middelbare school RSG Levant in Zeewolde wordt donderdag in het kader van Nationale Groente- en Fruitdag allerlei groenten en fruit uitgedeeld. Boeren en tuinders vragen daarmee aandacht voor het belang voor gezond, gevarieerd en betaalbaar voedsel.

Carla Dekker is medeorganisator van de uitdeelactie op RSG Levant en betrokken bij LTO Noord. "We willen graag dat consumenten bewust worden van wat ze kopen", aldus Dekker.

Ook is het belangrijk dat mensen zich bewust worden van de kwaliteit van het Nederlandse groente en fruit, vertelt Dekker. "De producten die geïmporteerd worden voldoen niet altijd aan dezelfde kwaliteitseisen."

Het is niet het eerste project om het belang van gezond eten te benadrukken. Zo werd vorige maand een initiatief gestart bij Lelystadse scholieren. Uit de Gezondheidsmonitor Jeugd bleek namelijk dat minder dan een derde van hen dagelijks fruit eet en minder dan de helft dagelijks groente eet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel