Provincie trekt vier miljoen uit voor Oostvaardersoevers

FLEVOLAND • Wo 13 oktober 2021 | 23:37 • Woensdag 13 oktober 2021 | 23:37

De provincie Flevoland trekt vier miljoen euro uit om de Oostvaardersoevers te realiseren. Provinciale Staten stemde woensdagavond met het plan in. De Oostvaardersoevers is een project om het Markermeer te verbinden met de Oostvaardersplassen en de Lepelaarplassen.

Om de gebieden met elkaar te verbinden zal er een soort passage gemaakt moeten worden door de Oostvaardersdijk. De kwaliteit van het water in het Markermeer is al lange tijd slecht en voedselarm. Aan de andere kant van de dijk is het water juist voedselrijk. Het idee is dat vissen en reptielen en uiteindelijk het gehele gebied ervan profiteren als ze tussen het meer en de plassen kunnen bewegen.

Niet alleen de provincie investeert in het project. Ook Rijkswaterstaat, het Waterschap Zuiderzeeland, FlevoLandschap, Staatsbosbeheer en de gemeenten Almere en Lelystad hebben een samenwerking opgezet om de Oostvaardersoevers te realiseren. Het Rijk stelt het meeste geld beschikbaar: 45 miljoen euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel