Bestuurder beschuldigd van poging tot doodslag

LELYSTAD • Do 14 oktober 2021 | 14:07 • Donderdag 14 oktober 2021 | 14:07

Een 38-jarige man uit Lelystad wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeluk in Amsterdam, terwijl hij blowend achter het stuur zou hebben gezeten. Hij wordt vervolgd voor poging tot doodslag, bleek donderdag in de rechtbank in Amsterdam. Daar diende de zaak tegen de man die frontaal op een tegenligger is geknald. De Lelystedeling wordt ook beschuldigd van het bezit van een luchtdrukwapen en het vervoer van 62 pillen MDMA.

Volgens het OM sloeg de Lelystedeling een jaar geleden in Amsterdam Oost al blowend met hoge snelheid op de vlucht voor de politie. Hij reed daarbij, aldus het OM, verschillende keren door rood. Tijdens zijn vlucht ramde hij een andere auto die hem tegemoet kwam. De bestuurder daarvan raakte gewond.

Afspraak vergeten
De Lelystedeling was zelf niet bij de zitting. Hij was de afspraak vergeten, zei zijn advocaat. Die vroeg daarom om uitstel. Volgens de advocaat wil de 38-jarige man graag komen.

Het Openbaar Ministerie verzette zich niet tegen het uitstel. Volgens de officier van justitie moet het recht van de verdachte om aanwezig te zijn, zwaar wegen. Daarnaast wil de officier persoonlijk wat vragen kunnen stellen aan de verdachte.

Op de vorige zitting was het OM vergeten het slachtoffer op te roepen. Die was er donderdag wel, maar vond het uitstel ook geen probleem. Hij vond het belangrijk om de verdachte op de volgende zitting te kunnen zien.

De zaak gaat verder op 23 december.

In de eerste en tweede alinea hebben we een verduidelijking aangebracht met betrekking tot de beschuldiging van het Openbaar Ministerie. Uit de kop is het woordje blowende verwijderd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel