Gemeente: 'Onveilige fietsroute is bekend, oplossingen zijn op komst'

LELYSTAD • Do 14 oktober 2021 | 19:25 • Donderdag 14 oktober 2021 | 19:25

De gemeente Lelystad is bekend met de onveilige verkeerssituatie tussen het stadshart en scholencampus Porteum. Volgens de gemeente wordt gewerkt aan oplossingen voor het probleem. Zo worden borden geplaatst voor een speciaal uitgestippelde fietsroute voor de leerlingen van Porteum.

Volgens de gemeente valt en staat veel met verkeersgedrag. Via de uitgestippelde route zouden de scholieren van het stadshart naar de scholencampus moeten fietsen. Maar dat doen ze niet, want de leerlingen snijden momenteel een stuk van de aangewezen route af. Hierdoor komen ze op de stoep bij hun school terecht. De gemeente waarschuwt dat fietsen op de stoep, met meerdere mensen naast elkaar en door het rode stoplicht kan leiden tot een boete.

Bij het rode stoplicht aan de Ziekenhuisweg stonden eerder dit jaar tijdelijk verkeersregelaars. Dat was een proef. "We zijn nu de bevindingen aan het evalueren voor een structurele oplossing." Wat die oplossing zou moeten zijn, is nog niet duidelijk. Volgens de gemeente is het fietspad in elk geval berekend op grote aantallen leerlingen. "Dat hebben onze verkeersdeskundigen onderzocht." Daarom gaat de gemeente Porteum vragen om leerlingen actief te gaan wijzen op de verkeersregels.

Porteum weet van de klachten van omwonenden over de fietsende scholieren. De scholengemeenschap zegt verdere acties van de gemeente af te wachten. Een spreiding van de leerlingen gebeurt al, zegt de school. "De eerste klassen beginnen een half uur eerder dan de hogere klassen", laat een woordvoerder weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel