Individuele gesprekken met leden BAS om vrijwilligers te werven

BIDDINGHUIZEN • Di 19 oktober 2021 | 18:35 • Dinsdag 19 oktober 2021 | 18:35

Om het nijpende tekort aan vrijwilligers terug te dringen, gaat een onlangs ingestelde 'commissie van wijze mannen' de leden van de voetbalvereniging BAS in Biddinghuizen individueel benaderen. Samen wordt bekeken wat deze leden mogelijk voor de club zouden kunnen doen. BAS gaat bovendien proberen om niet-leden in Biddinghuizen enthousiast te maken voor een vrijwilligerstaak bij de club.

De commissie van wijze mannen werd ingesteld tijdens een ingelaste bijzondere algemene ledenvergadering van de voetbalclub. Het bestuur had kort daarvoor de noodklok geluid: door het tekort aan vrijwilligers stond het voortbestaan van BAS op het spel.

Hoop op volledig volleybalteam in januari
Niet alleen voetbalvereniging BAS kampt met een dalend aantal leden. BAS volleybal in Biddinghuizen heeft zelfs zo weinig leden dat het geen compleet team op de been kan brengen. Om die reden wordt momenteel ook geen competitie gespeeld. De overgebleven volleyballers hopen dat er de komende tijd weer voldoende aanwas zal komen, zodat BAS in januari weer een team kan laten meedoen in competitieverband.

Voetbalvereniging BAS in Biddinghuizen heeft nog wel volwaardige teams, maar gaat dus wel gebukt onder het tekort aan vrijwilligers. Bestuursleden hebben hierdoor te veel taken op hun bordje. De nieuw te werven vrijwilligers zijn dan ook vooral nodig om het bestuur te ontlasten.

[In onze rubriek Na Het Nieuws besteden we aandacht aan onderwerpen die eerder in het nieuws zijn geweest. We kijken terug met de kennis van nu en willen weten wat het nieuws van toen heeft betekend of heeft gebracht.]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel