Toekomst BAS Voetbal in gevaar: "De nood is hoog"

BIDDINGHUIZEN • Vr 10 september 2021 | 12:49 • Vrijdag 10 september 2021 | 12:49

Het bestuur van BAS Voetbal in Biddinghuizen luidt de noodklok. Het ledenaantal en het aantal vrijwilligers bij de vereniging nemen af. De terugloop van het aantal jeugdspelers betekent volgens het bestuur zelfs dat de continuïteit van de vereniging in gevaar komt.

"Er is een aantal zaken dat ons zeer verontrust", schrijft voorzitter Hein Grafhorst namens het bestuur in een brief aan de leden van de club. "Zaken die om een oplossing vragen, omdat anders ingrijpende maatregelen nodig zijn! De nood is hoog." De club staat op het punt om wedstrijden af te gelasten, omdat er geen scheidsrechters zijn. Verder moet de kantine op sommige momenten mogelijk dicht, vanwege onderbezetting.

Piept en kraakt
"Helaas moeten wij constateren dat het aantal vrijwilligers bij BAS Voetbal afneemt en dat een steeds kleinere groep vrijwilligers de kar moet trekken", staat te lezen in de brief. "Dit is niet gezond. Het piept en kraakt op een aantal onderdelen." Zowel bij de senioren als bij de jeugd neemt het aantal leden af. Bij de senioren staat het bestuur op het punt om het derde elftal uit de competitie te halen.

'Alsjeblieft! Help!'
Het bestuur vraagt verder aan oud-scheidsrechters, leden en ouders om af en toe een wedstrijdje te fluiten. Ook is er een oproep om kantinediensten te draaien, omdat anders de kantine op zaterdagmiddag deels dicht moet: "En voor iedere voetbalvereniging is juist de kantine een belangrijke verbindende factor."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel