SV Urk dieper in de zorgen in Derde Divisie

URK • Zo 19 mei 2024 | 11:13 • Zondag 19 mei 2024 | 11:13

SV Urk staat na zaterdagavond op een nacompetitieplaats in de Derde Divisie A. Dat is na de dikke nederlaag tegen HSC’21 een feit. De ploeg van trainer Peter Wesselink verloor in Haaksbergen met 5-2. De Urkers zagen de concurrenten wel punten pakken.

Twee punten
SV Urk is van een veilige veertiende plek afgezakt naar de vijftiende plaats op de ranglijst. Met nog één wedstrijd te spelen staat Urk één punt achter op Staphorst. Eén ding is zeker; de Urkers moeten de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen DOVO winnen en dan nog is de ploeg afhankelijk van de concurrenten.

Finale
“Normaal gesproken zijn we daar wel goed in”, zegt verdediger Riekelt Jan Brands over het spelen van dat soort belangrijke wedstrijden. Hij ziet het duel tegen DOVO als echte finale en dan nog is Urk afhankelijk van VV Staphorst. Het team speelt komende zaterdag op het zelfde moment in Ermelo tegen DVS’33.

Focus
Lang leek het er op dat de Urker voetballers zich dit seizoen makkelijk veilig zouden spelen in de Derde Divisie. Maar in de laatste zes wedstrijden pakten de voetballers maar twee punten en dat is achteraf te weinig. “De focus moet direct op volgende week, hier hebben we geen invloed meer op”, zegt trainer Wesselink. Hij ziet de wedstrijd tegen DOVO als mooie uitdaging.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel