"Het ligt helemaal aan onszelf", grote teleurstelling bij SV Urk

URK • Zo 5 mei 2024 | 9:59 • Zondag 5 mei 2024 | 9:59

Voetballer Jan Ras van SV Urk is zwaar teleurgesteld na de 1-6 nederlaag tegen IJsselmeervogels. "Het ligt helemaal aan onszelf", zegt de middenvelder na het duel op sportpark de Vormt op Urk.

Ras vond dat SV Urk in de Derde Divisie niet als een team stond te voetballen tegen IJsselmeervogels. De middenvelder zegt: "We moeten elke wedstrijd 100 procent geven en dat deden we vandaag gewoon niet". Hij heeft er geen verklaring voor waarom het zaterdagmiddag totaal mis ging op eigen veld.

IJsselmeervolgels kwam zes minuten voor rust op 0-1 voorsprong. De Spakenburgers bouwden in de tweede helft door naar 0-4. De enige treffer van Urk kwam op naam van Lucas Nagel. Na die treffer van de thuisploeg scoorden de gasten nog twee keer en zo werd het een zure middag voor de ploeg van trainer Peter Wesselink.

Niet veilig
Na de dikke nederlaag zijn de Urkers nog steeds niet definitief veilig in de Derde Divisie. SV Urk heeft drie wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie vijf punten voorsprong op plaats vijftien. Plek 18 en 17 degraderen direct en plaats 16 en 15 spelen nacompetitie.