SV Urk pakt belangrijke punten bij Kampong

URK • Za 23 maart 2024 | 21:45 • Zaterdag 23 maart 2024 | 21:45

SV Urk heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Kampong gewonnen. In Utrecht was de formatie van coach Peter Wesselink met 1-2 te sterk voor de thuisploeg. Door de zege stijgen de Urkers naar plek tien van de Derde Divisie.

SV Urk begon matig aan de uitwedstrijd tegen laagvlieger Kampong, dat eerder dit seizoen in Flevoland nog verrassend te sterk was voor de Urkers. De thuisploeg, die voorlaatste staat op de ranglijst, was in de openingsfase dreigender, maar SV Urk kwam na ongeveer een half uur 'uit het niets' op voorsprong: Jan Ras mocht op aangeven van Lucas Tol de score openen: 0-1.

Een paar minuten later wist SV Urk de marge te verdubbelen: Lucas Tol werd prima weggestuurd door Nentjes en wist vervolgens koeltjes de 0-2 binnen te werken. Dit bleek ook de ruststand in Utrecht.

Doelman Strijker houdt SV Urk op de been
SV Urk begon goed aan de 2e helft, maar Kampong kwam na een uur spelen via Jort de Zeeuw verrassend terug in de wedstrijd: 1-2. Vervolgens rook de thuisploeg bloed en voorkwam doelman Richard Strijker met een paar uitstekende reddingen de gelijkmaker. In de slotfase miste Pieter Brands nog een goede kans op de 1-3, maar het bleef uiteindelijk 1-2 in Utrecht.