Hoekschoppen kosten SV Urk de winst tegen DVS'33

URK • Za 13 april 2024 | 20:08 • Zaterdag 13 april 2024 | 20:08

De voetballers van SV Urk hebben zaterdagmiddag een thuisduel tegen DVS’33 verloren. De ploeg van trainer Peter Wesselink was voor eigen publiek niet opgewassen tegen de gasten uit Ermelo die met 1-3 de overwinning opeisten.

De eindstand stond in de rust al op het scorebord. Door de nederlaag zakken de Urkers van de achtste naar de elfde plaats in de Derde Divisie A.

Snelle openingstreffer
Urk begon nog wel goed met een snelle openingstreffer. Na negen minuten werd Lucas Schraal de diepte in gestuurd. Oog in oog met de DVS-goalie bleef de spits uiterst koel en schoof hij de bal beheerst in de rechter hoek: 1-0.

Veel moeite met hoekschoppen
De Urkers hadden vooral veel moeite met hoekschoppen en lange ballen die door de gasten voor het doel werden gespeeld. Via twee hoekschoppen kon DVS'33 snel in de wedstrijd terugkomen en het initiatief overnemen.

In de zestiende minuut werd een hoekschop niet goed verwerkt en schoot Adriaan Kruisheer de bal hard in de kruising. Drie minuten later kregen de gasten opnieuw een corner. Deze werd kort genomen waarna er een voorzet volgde die kon worden ingekopt door Nicky van Hilten: 1-2.

De gasten krijgen de beste kansen
Zeven minuten voor rust werden de Urkers weer verrast met een hoge bal. Deze werd in de zestien door Sammy Ian Crowther teruggekopt op Van Hilten die met zijn tweede kopbal van de middag de eindstand op het scorebord zette: 1-3. Na de pauze kregen de gasten de beste scoringskansen maar ze wisten deze niet te verzilveren.

SV Urk staat met nog vijf duels te gaan op de elfde plaats in de Derde Divisie. De ploeg gaat zaterdag op bezoek bij Eemdijk.